Δωρεάν αποστολή για παραγγελίες άνω των 60€ εντός Ελλάδας

Έχουν φύλο τα αρώματα;

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ? 

Στη Γαλλία, πριν από έναν αιώνα, όταν ένα παιδί ρώτησε πώς δημιουργούνται τα μωρά, μερικές φορές του έλεγαν ότι τα κοριτσάκια γεννιούνται στα τριαντάφυλλα και τα αγοράκια στα λάχανα.
Για πολύ καιρό, η αρωματοποιία παρέμεινε επίσης σε αυτή τη συντηρητική κατάσταση: τα γυναικεία αρώματα γεννιούνται απο τα λουλούδια ενώ τα αντρικά αρώματα γεννιούνται απο τη φτέρη.

Όταν μπαίνετε σε ένα κατάστημα ομορφιάς ή σε ένα κατάστημα αρωμάτων, θα διαπιστώσετε ότι τα θηλυκά και τα αντρικά αρώματα είναι οργανωμένα χωριστά. Ωστόσο, ο διαχωρισμός μεταξύ ανδρικών και γυναικείων αρωμάτων είναι μόνο θέμα στερεοτύπων. Ας επιστρέψουμε στα λουλούδια και τη φτέρη μας.

Τα λουλουδένια αρώματα είναι κυρίως θηλυκά (σοκ, το ξέρουμε). Και φτέρη «fougère», η γαλλική λέξη για τη φτέρη.; Σε αντίθεση με αυτό που μπορείτε να υποθέσετε, τα ανδρικά αρώματα δεν μυρίζουν σαν φτέρη. Στην πραγματικότητα, οι φτέρες δεν μυρίζουν τίποτα ή σχεδόν τίποτα.

Η ιστορία των ανδρικών αρωμάτων «Fougère» είναι λίγο πιο περίπλοκη. Ένας ταλαντούχος κύριος Houbigant δημιούργησε τον 19ο αιώνα ένα ανδρικό άρωμα που ονόμασε Fougère Royale. Αυτό το άρωμα, συνδυάζοντας για πρώτη φορά πατσουλί, γεράνι, βρύα δρυός με αρωματικές νότες όπως η λεβάντα, ήταν πολύ αναγνωρίσιμο, πολύ νέο έως και επαναστατικό. Αυτή η συμφωνία έχει γίνει βασικό στοιχείο των ανδρικών αρωμάτων. Είναι απλό: όταν το μυρίζεις, «μυρίζει σαν άνδρας». Ακόμη και σήμερα, περισσότερα από τα μισά ανδρικά αρώματα προέρχονται από αυτή τη συμφωνία «Fougère».

Δεδομένου ότι, για χρόνια, η αρωματοποιία φτιάχνει ανδρικά και γυναικεία αρώματα, η απελευθέρωση από αυτή την κατηγοριοποίηση ήταν μια αδιανόητη παράβαση.

Το CK one, ένα άρωμα του Calvin Klein, έγινε τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του ’90 και ήταν το πρώτο άρωμα που αξιώθηκε με επιτυχία ως unisex. Εκτυλίχθηκε μια ομαλή επανάσταση, καθώς η μυρωδιά ήταν καθαρή, ουδέτερη και αποφεύχθηκε η χρήση υλικών που είχαν υπερβολικά ανδρικές (αρωματικές νότες) ή θηλυκές (νότες λουλουδιών). Επιπλέον, η εξειδικευμένη αρωματοποιία το έχει ταρακουνήσει σταδιακά πριν από περίπου είκοσι χρόνια. Αναδεικνύοντας συχνά μία ή περισσότερες πρώτες ύλες (όπως σανταλόξυλο, τριαντάφυλλο ή γιασεμί), που έχουν υποστεί επεξεργασία χωρίς τους κλασικούς ανδρικούς και γυναικείους κώδικες γραφής, η εξειδικευμένη αρωματοποιία συνέχισε τη διαδικασία απελευθέρωσης των αρωμάτων από τα ανδρικά και θηλυκά κλισέ.

Ωστόσο, τα πράγματα συνεχίζουν να κινούνται. Ήρθε η ώρα να παίξετε χωρίς περιορισμούς με αυτές τις λεγόμενες αρσενικές ή θηλυκές μυρωδιές.

Γι’ αυτό, για την πρώτη συλλογή αυθεντικών αρωμάτων Oriental Collection, το ETHERIO SCENT LAB άντλησε την έμπνευσή του από το μείγμα προσποιημένων ανδρικών και θηλυκών πρώτων υλών, για να σας προσφέρει μοναδικές και ποιοτικές δημιουργίες χωρίς φύλο που σπάνε τα παλιά στερεότυπα της αρωματοποιίας.

5/5
Αυτό το προϊόν είναι προσωρινά εκτός αποθέματος. Απλά συμπληρώστε το email σας παρακάτω και θα σας αποστείλουμε ειδοποίηση με email όταν το προϊόν γίνει ξανά διαθέσιμο.